Loading Evenimente
  • This eveniment has passed.

Japonia: de la Keiretsu la Abenomics a fost un eveniment organizat de RISAP pentru a sublinia importanța politicilor Abenomics în Japonia și influența pe care acestea le-ar putea avea asupra mediului internațional.

RISAP  și-a propus prin acest eveniment să îndrepte atenția românilor către Japonia și către măsurile întreprinse de aceasta în ultimele decenii, printr-un curs de două zile în care prelegerile specialiștilor și ale participanților au contura evoluțiile economice nipone.

Evenimentul a avut loc între 20-21 martie 2015 la Universitatea Româno-Americană, unde au fost invitați să țină prezentări:

E.S. Aurelian Neagu, Director al Direcția Asia-Pacific (MAE), Ambasador al României în Japonia (2005-2010),

Dl Ryohei Tobibayashi, Director al Secției Politice în cadrul Ambasadei Japoniei în România,

Dr. Andreea Drăgoi, cercetător științific gradul II în cadrul Institutului de Economie Mondială al Academiei Române; Drd. Cristina Bâlgăr, cercetător științific gradul III în cadrul Institutului de Economie Mondială al Academiei Române,

Dl Șerban Georgescu, Director al Departamentul de Studii Asiatice, Universitatea Româno-Americană.

Acestea au fost urmate de prezentările participanților care au abordat teme variate: de la rolul femeii în economia Japoniei sau womenomics, la rolul băncii naționale în politicile Abenomics.