Povestea RISAP începe în 2014 când doi tineri cercetători au pus bazele principalului think tank român care se ocupă de cercetarea regiunii Asia-Pacific.

De atunci, RISAP a devenit un important centru de cercetare a regiunii Asia-Pacific atât în România, cât și în Europe.

Misiunea RISAP este aceea de a crește vizibilitatea și înțelegerea regiunii Asia-Pacific în România și în Europa și de a crea o rețea de tineri cercetători specializați pe această regiune.

Obiectivele think tank-ului RISAP sunt:

Acum că ne-ai cunoscut povestea este momentul să cunoști…

Echipa RISAP  

Andrei LunguPreședinte
Andrei Lungu este cofondator și cercetător RISAP. Ariile sale de cercetare se concentrează pe politica internă și externă a Chinei, pe relațiile Sino-Americane, pe relațiile Europa-China și pe balanța de putere în regiunea Asia-Pacific.

Andrei a absolvit Masteratul de Geopolitică și Relații Economice Internaționale din cadrul Academiei de Studii Economice din București (ASE).

Andreea BrînzăVicepreședinte
Andreea Brînză este cofondator al RISAP și cercetător specializat pe Inițiativa Belt and Road (BRI), geopolitica, geoeconomia și geostrategia Chinei.

Andreea deține o diplomă de master în Studii de Securitate de la Universitatea din București și este doctorand cu o teză pe Inițiativa Belt and Road și impactul asupra sistemului internațional, în cadrul SNSPA.

Andreea LeonteChina Fellow
Andreea Leonte este cercetător RISAP. Este interesată de cultura și trendurile de politică externă din Asia. Andreea este vorbitor de limba chineză și a urmat un Masterat în Afaceri Chineze și Drept Comercial, la Beijing Foreign Studies University.

Andreea cercetează politica externă a Chinei, politicile de protecție a mediului și dinamica geopolitică regională.

Colaboratori

Andreea Zaharia
Andreea ZahariaColaborator
Andreea Zaharia este absolventă a Masteratului Analiza și soluționarea conflictelor din cadrul Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA). Andreea este interesată de aspecte legate de securitatea și relațiile internaționale din Peninsula Coreeană, cât și de cultura coreeană.
George Boghean
George BogheanColaborator
George Boghean este pasionat de Japonia și ariile sale de interes sunt politica externă a Japoniei. George deține o diplomă de master în istorie și diplomație de la Facultatea de Istorie, din cadrul Universității din București.
Valentina Crivăț
Valentina CrivățColaborator
Valentina Crivăț este vorbitoare de chineză, cu o pasiune pentru China. Valentina este interesată de drept, relațiile externe ale Chinei și relațiile China-UE. Ea și-a început cariera ca diplomat în China, după ce a absolvit China University of Political Science and Law, cu o diplomă în drept.
Alexandra Roșca
Alexandra RoșcaColaborator
Alexandra Roșca este absolventă a Masteratul de Diplomație în Economia Internațională din cadrul Facultății de Relații Economice Internaționale a Academiei de Studii Economice din București, unde a urmat și cursurile de licență. Domeniile sale de interes sunt relațiile internaționale, geopolitica și diplomația, iar principala zonă de interes este Rusia.
Georgiana Boboc
Georgiana Boboc Colaborator
Georgiana Boboc este absolventă unui masterat de relații internaționale în cadrul China Foreign Affairs University. Georgiana este interesată, în mod deosebit, de politica externă a Chinei, rolul statului chinez în sistemul internațional precum și relația acestuia cu marii actori, precum Statele Unite și Rusia.
Silviu Petre
Silviu PetreColaborator
Silviu Petre este cercetător independent, iar ariile sale de interes vizează domeniul relațiilor internaționale, în special relațiile din Asia de Sud. Silviu și-a obținut doctoratul cu teza „Războiul Indiei cu terorismul” și este autorul cărții „India și hegemonia regională”, publicată de Tritonic.