Medicina tradițională și medicina modernă se întâlnesc în Macao

Stila-Nicholas Puerava | 14 iulie 2015
Participanții la Summitul Mondial al ... +
Participanții la Summitul Mondial al Medicinei, în timpul festivității de deschidere -

Între 7 și 9 iulie 2015, în Macao a avut loc primul Summit Mondial al Medicinei.

Comitetul de organizare al Summitului Mondial și Universitatea de Știință și Tehnologie din Macao au organizat între 7 – 9 iulie 2015 primul Summit Mondial al Medicinei.

Printre participanți s-au numărat laureați ai premiilor Nobel, Lasker, Breakthrough, etc. (pentru chimie, medicină, etc.), medici, directori, președinți de asociații de sănătate, rectori și decani de universități sau miniștri ai sănătății și jurnaliști. Numărul experților participanți a trecut de 40, 33 dintre aceștia participând în calitate de vorbitori.

Agenda Summitului Mondial al Medicinei a fost centrată pe nevoile medicale și sănătatea globală actuală. Agenda summitului a inclus 19 teme ce au fost abordate de experți, principalele teme fiind: virusul Ebola, poluarea și bolile respiratorii, HIV/SIDA și internaționalizarea medicinii tradiționale chineze – toate fiind dezbătute cu scopul de a promova cooperarea internațională.

Misiunea acestui summit pe tema medicinei a fost creșterea eficienței prevenirii și tratării bolilor umane prin intermediul dialogului între state și ministerele regionale de sănătate (și prin participarea tuturor experților prezenți).

Președintelui Universității de Știință și Tehnologie din Macao, Liu Liang, a subliniat că Macao a extins domeniile medicale și utilizează deja atât medicina modernă cât și cea tradițională; domeniul medical al Regiunii Administrative Speciale (Special Administrative Region – SAR) Macao este printre cele mai dezvoltate din China, datorită tehnologiei sistemului medical de înaltă tehnologie.

Macao și Organizația Mondială de Sănătate au formulat un plan pentru medicina tradițională, Liang considerând că Macao este un pământ fertil pentru experții din domeniul medical și că rolul summitului a fost de a acționa ca platformă pentru schimbul de gândire creativă și pentru dezvoltare unor noi viziuni.

| 14 iulie 2015|Categories: China, Societate|Tags: , , |0 Comentarii

Despre autor:

Stila-Nicholas Puerava este fost colaborator RISAP. Domeniile sale de interes sunt: situația internă a Chinei, China și zona Asiei de Sud-Est, evoluțiile specificului asiatic în relațiile internaționale și relația China-Africa.

Comenteaza